Mooigroendak pakket 2 sedumdak plus compleet

Mooigroendak Pakket 2 bestaat uit een mengeling van diverse soorten sedum. De sedum heeft uitstekende bodem bedekkende eigenschappen waardoor deze zeer geschikt is voor de vergroening van uw aanbouw, garage of tuinhuis. De diverse soorten sedum zorgen voor een uitbundige bloei in de vroeg zomer, gedurende de rest van het jaar komen er diverse kleurtinten aanbod van groen naar rood. Doormiddel van pluggen met droogte minnende vaste planen brengt u meer hoogte, kleur en bloei op uw zelf aangebrachte dak  denk hier bij aan anjer soorten, kleine grassoorten. Dianthus carthusianorum,  Dianthus gratianopolitanus, . Iris pumila, seleria, koeleria glauca

De vaste planten worden door de sedum heen geplant. Doormiddel van een schepje kan je makkelijk in de sedummat een gaatje maken waar de planten plug in geplaatst kan worden. MooiGroendak pakket 2 is in een paar stappen eenvoudig zelf te realiseren waardoor deze uitermate geschikt is voor de doe-het-zelver maar de complete aanleg kan ook gemakkelijk verzorgd worden door onze eigen MooiGroendak professionals.

Vergroenen doe je samen! 

Nog veel leuker dan individueel een groendak aan vragen is samen zorgen voor meer groen in de buurt. Start vandaag nog jou groene project samen met je buren, wijkgenoten of vrienden. Het mooie hiervan is niet alleen een betere leefomgeving voor jou buurt maar financiel valt er ook nog een win win situatie te behalen. Ga je aan de slag met mensen uit dezelfde straat dan kan je het aantal m2 gezamelijk optellen waardoor je samen in een voordelige staffelprijs terecht komt. Wil je juist een groendak project starten met mensen uit de kennisenkring of vriendengroep, ook dan hebben we voor jullie een leuke aanbieding. Bij een gezamelijke aanvraag van 2 huishoudens ontvang je dan 5% korting op de reguliere m2 prijs en ben je zelfs met 5 huishoudens of meer dan levert dit je 10% extra korting op de reguliere m2 prijs op. 

Opbouw: In 6 stappen een MooigroenDak

 1. wortelwerende folie
 2. Waterbehoudende beschermmat SSM-45
 3. Fixodrain XD-20 gecombineerd met het filtervlies
 4. Substraat c.a. 8cm
 5. Sedummat c.a. 6 tot 10 verschillende sedumsoorten
 6. Pluggen met diverse droogte minnende kruiden en vaste planten

Eigenschappen:

 • Waterbufferend vermogen van 35 L per m2
 • Gewicht van 80 kg droog en een gewicht van slechts 112KG verzadigd gewicht
 • Fixodrain XD-20 is al gecombineerd met filtervlies en heeft een zeek makkelijk kliksysteem
 • Opbouw hoogte van 9 to 10 cm
 • Voorgekweekte sedummat met 6 tot 10 verschillende soorten sedum
 • Diverse vaste planten pluggen 6/m2
 • Vlinder en bij vriendelijk

Prijs vanaf € 51,95 incl BTW

* weinig onderhoud nodig denk hierbij aan bemesten en water geven bij lange droge periodes

*Let op niet voor ieder dak geschikt i.v.m. belastbaar gewicht.

* geen retour levering mogelijk op levende materialen

* geen retour levering mogelijk op aangebroken materialen